Dixit

  • Nou

Disponibilitate: Nu mai este in stoc

Prima ediție a jocului Dixit, care ne introduce în lumea fantastică a ilustrațiilor, cu un iz nostalgic a frumuseții asemanatoare cu imaginile de neuitat din basmele romanesti.

Cand vine randul fiecarui jucator sa fie povestitor, isi alege o carte si in functie de desenul de pe carte, va trebui sa de o "definitie" cartii alese, folosind un cuvant, un sunet, o fraza, o poezie sau orice altceva isi doreste.

Ceilalti jucatori vor cauta in cartilor lor o carte care sa se potriveasca cu descrierea povestitorului si o vor preda acestuia. Cartile se amesteca si sunt aratate tuturor.

Scopul este ca explicatia pe care o ofera povestitorul sa fie suficient de clara si de buna astfel incat jucatorii sa ghiceasca despre care carte este vorba, dar in acelasi tip sa fie suficient de vaga astfel incat nu toti jucatorii sa ghiceasca.

Acum jucatorii incearca sa gaseasca cartea povestitorului prin votare. Cei care gasesc si povestitorul sunt recompensati iar cei ale caror carti au fost votate vor primii de asemenea puncte de victorie.

149,90 lei

Varsta De la 8 ani, De la 9 ani, De la 10 ani, De la 12 ani, De la 13 ani, De la 14 ani, De la 15 ani, De la 16 ani, Potrivit si pentru adulti, De la 11 ani
Numar de jucatori minim 3
Numar de jucatori maxim 6
Abilitati Dezvoltate Cultura Generala, Deductie, Imaginatie, Memorie, Atentie, Indemanare, Exprimare verbala/non-verbala
Jocuri Premiate Spiel des jahres: Jocul anului in Germania, Cannes Jeu de l'annee: Jocul anului
Categorii de Jocuri Jocuri abstracte, Jocuri de carti, Jocuri de familie
Limba regulament Romana
Dependent lingvistic Nu
Tip joc Joc de baza
Tematica Abstract
Complexitate Mica
Mecanica Memory, Selection, Simultaneous Action, Storytelling, Voting
Durata Jocului Minim (minute) 30
Durata Jocului Maxim (minute) 40