Classic Line Draughts (Checkers)/ Nine Men's Morris Vezi mai mare

Classic Line Draughts (Checkers)/ Nine Men's Morris

  • Nou

Disponibilitate: Nu mai este in stoc

Joc clasic de dame si de moara

Dame

Jocul este de regulă alcătuit dintr-o tablă de sah cu 8 x 8 pătrate colorate alternativ deschis și întunecat. Figurile de joc sunt 24 de discuri rotunde de doua culori. Piesele muta in diagonala cate un spatiu sau mai multe daca poate sari peste alte piese ale adversarului pe care o si captureaza.  A câștigat jocul acel care a câștigat toate piesele adversarului sau a blocat toate miscarile adversarului. 

Piesele care ajung pe linia din spate a adversarului si se suprapun doua cate doua, se numesc dame si pot muta diagonal de-a lungul tablei.

Moara

Jucatorii la inceputul jocului introduc toate piesele lor in joc, dupa care pot muta o singura piesa o singura data pe liniile trasate. Daca la un moment dat un jucator aranjeaza 3 piese in linie, aceasta se numeste moara si poate elimina una din piesele adversarului. Daca un jucator ramane in 2 piese acesta a pierdut partida.

85,00 lei

Varsta De la 10 ani, De la 12 ani, De la 13 ani, De la 14 ani, De la 15 ani, De la 16 ani, De la 7 ani, De la 8 ani, De la 9 ani, Potrivit si pentru adulti
Numar de jucatori minim 2
Numar de jucatori maxim 2
Abilitati Dezvoltate Planificare, Strategie
Categorii de Jocuri Jocuri abstracte, Jocuri de strategie, Jocuri de gandire
Limba regulament Engleza, Franceza, Germana, Italiana, Romana, Spaniola
Dependent lingvistic Nu
Tip joc Joc de baza
Tematica Abstract
Complexitate Medie
Mecanica Area Control, Grid Movement
Durata Jocului Minim (minute) 20
Durata Jocului Maxim (minute) 30